העוגות שלך זוכות למחמאות על בסיס קבוע והחברות מבקשות (ואפילו מתעקשות…) שתכיני להם עוגה או מאפים שאת "אלופה" בהם. מעבר ליכולות האפייה שלך את גם מכירה לעומק את הטרנדים החמים והרעיונות החדשים והיצירתיים של עולם האפייה. זה כנראה הזמן לפתוח בלוג אפייה תחת מותג שלך ברשת האינטרנט.
התחביב שלך הפך כבר להתמחות של ממש, את אופה את העוגות והעוגיות הכי טעימות ומכירה את כל הטרנדים החמים בעולם האפייה. כל החברות וקרובות המשפחה מחכות כבר למטעמים הבאים שתכיני ויש כאלו שאפילו מוכנות לשלם לך תמורת מאפה במיוחד עבורן. כמובן, שאת "יצירות" האפייה שלך את אוהבת להציג ברשתות החברתיות ולחלוק עם כל מי שאפשר, אפילו את המתכונים את שמחה לחלוק ויודעת שלהכין מאפה טעים ואיכותי זה הרבה יותר ממתכון בלבד – אז, למה לא לפתוח בלוג אפייה תחת שם המותג שלך?
למה כדאי לפתוח בלוג אפייה תחת שם המותג שלך?
האפשרות שיש היום לכל אחד ואחת לפתוח בלוג לבד במהירות ובקלות היא הדרך החכמה ביותר ליצור מותג עצמי ברשת האינטרנט. פתיחת בלוג אפייה תחת השם שלך הוא בעל יתרונות רבים, ביניהם ניתן למצוא:
- ניהול תוכן קל ופשוט – העלאת התכנים נעשית בצורה קלה, פשוטה ונוחה. כיום, ישנן כמה פלטפורמות ניהול תוכן לבלוגים שהן טובות, אך הפלטפורמה הוותיקה, המומלצת והמצליחה מכולן היא וורדפרס (WordPress). וורדפרס היא מערכת נוחה לפתיחת בלוגים עם יכולות מתקדמות לניהול מאמרים, תמונות ווידאו בצורה קלה להבנה ושימוש. מערכת וורדפרס היא חינמית וניתן לרכוש תבניות עיצוביות שונות אם רוצים בכך.
- אחסון עצמי – יש משמעות רבה לכך שאתם רוכשים חבילת אחסון לבלוג משלכם. כאשר אתם שולטים בבלוג שלכם מרמת האחסון ועד התוצאה הסופית, אתם לא מחויבים לאף גורם חיצוני אחר. פרסום של תוכן ברשת חברתית כלשהי מחייב אתכם למגבלות שהיא קובעת עבורכם ולסנקציות שאולי ינקטו נגדכם (הקפאת שימוש או חסימה) במקרי קיצון. אחסון עצמאי מבטיח לכם שליטה בלעדית על התוכן והשימוש בו.
- מיתוג עצמי – בלוג אפייה תחת כתובת דומיין (שם אתר) שלכם, ממתג אתכם בנפרד מכל האחרים. מי שיגיעו לעקוב אחרי התוכן שלכם מגיעים במיוחד עבורכם וגם יפיצו הלאה את המידע עליכם. בדרך זאת תהפכו למותג בתחום הבלוגרים לאפייה, דבר שיכול לפתוח לכם דלתות בהמשך הדרך וגם להכניס לכם כסף באמצעות פרסומות או המלצות על מוצרים שונים וכדומה.
איך מפרסמים בלוג אפייה ומושכים גולשים?
בלוג אפייה עם תוכן מקורי ותמונות או סרטונים איכותיים שמתעדכן על בסיס קבוע ימשוך גולשים – זה הבסיס לכל הפורמט. המשפט "התוכן הוא המלך" שריר וקיים בעיקר בבלוגים מסוג זה.
הדרך הטובה ביותר לחשוף את הבלוג היא באמצעות רשתות חברתיות כמו פייסבוק או אינסטגרם. שתפו פוסטים ישירות מהבלוג שלכם בערוצים הללו ותמשכו את הגולשים שנמצאים בהם להכיר את הבלוג שלכם ולהתחיל לעקוב אחריו ישירות. דרך נוספת להביא גולשים היא לארח בלוגרים או אופים אחרים מדי פעם, וגם להתארח אצל אחרים במקביל, ובדרך זאת לקבל חשיפה נוספת בקרב קהל חובבי אפייה שונים – פעמים רבות, מדובר בקהל יעד משותף, כך שכולם יכולים להרוויח.
אמצעי יעיל לשמירת קהל הגולשים שכבר ביקרו בבלוג כדי שיגיעו אליו גם בעתיד היא באמצעות רישום לרשימת תפוצה. בדרך זו, הגולשים נרשמים פעם אחת לרשימה ומאותו רגע על כל פוסט חדש בבלוג שלכם הם יקבלו הודעה או שתהיה הודעה דו שבועית מרוכזת עם כל התכנים החדשים וכדומה.
אם לא הסתדרת בתהליך התקנת הבלוג, ניתן לפנות אל אתר בלוגים אשר מעניק שירותי התקנת בלוג וורדפרס (WordPress) בחינם וליווי ראשוני למתחילים בעולם הבלוגינג.