תאונות דרכים הן לצערנו כורך המציאות ויש בישראל אלפי תאונות דרכים מדי יום. אין טעות במספר. רוב התאונות הן תאונות "קלות" של שריטה, שפשוף או פגיעה קלה ברכב ואילו כמה עשרות תאונות מדי יום הן מורכבות ורציניות יותר. אלו תאונות בהן יש נזק ממשי לרכב ו/או נזקי גוף לנהג או נוסעי הרכב. במקרים שכאלו מקובל לתבוע את חברת הביטוח לקבלת פיצוי כספי.
עשרות ישראלים עוברים מדי יום תאונות מורכבות עד קשות שמותירות אותם פצועים או פגועים בצורה שמחייבת טיפול רפואי כלשהו. לרוב אלו פגיעות רגליים, גב וצוואר או צליפת שוט. חלק מהמקרים מאפשרים סדרת טיפולים קצרה יחסית שתחזיר את הנפגעים לתפקוד רגיל ולצערנו חלק מהנפגעים יסבלו מנכות או יכולת תפקודית נמוכה יותר ממה שהיו רגילים אליה קודם לכן. אלה וגם אלה זכאים לתבוע פיצוי כספי מחברות הביטוח.
מה יש לעשות לאחר תאונת דרכים?
כדאי לשנן ולזכור את התהליך שיש לעבור לאחר תאונת דרכים על כל צרה שלא תגיע. לרוב, אחרי תאונת דרכים רצינית, הנפגעים מבולבלים או פחות מרוכזים ולכן חשוב להפנים מראש מה לעשות במצב שכזה.
- תיעוד ורישום פרטים – יש לתעד (עדיף בצילום) את אזור התאונה ואת הפגיעות בכלי הרכב המעורבים. כמו כן יש לתעד את רישיון הנהיגה ורישיון הרכב של הנהג השני שמעורב בתאונה. אם יש עדים שנכחו במקום האירוע כדאי לבקש מהם לתעד גם כן ולהעביר אליכם או לתת לכם פרטים שלהם כעדים לאירוע למקרה הצורך.
- פינוי לקבלת טיפול רפואי – במידה והפגיעה חמורה מומלץ להזמין אמבולנס לפינוי לבדיקות בבית החולים. גם במקרים בהם הפגיעה איננה חמורה מדי לדעתכם, מומלץ פינוי שכזה לבית החולים. אפשרות אחרת היא פינוי עצמאית לבית החולים או לרופא בקופת החולים שלכם. לעתים ברגעים ראשונים לא סובלים מודעים לכל הנזקים שהתאונה גרמה וחלק יחלו כעבור כמה שעות או יממה שלמה. כדאי להיבדק מהר ככל שניתן.
- תיעוד רפואי ואיסוף מסמכים – חשוב לתעד כל טיפול או בדיקה שאתם עוברים בבית החולים או קופת החולים. יש לבקש מהצוות הרפואי לרשום כל דבר שקשור אליכם מרגע שהגעתם לחדר המיון וגם לאחר מכן, אם העבירו אתכם לאשפוז. המסמכים הללו חשובים מאוד בהמשך לצורך תביעה נגד חברת הביטוח.
- דיווח למשטרה – מומלץ לדווח למשטרה על התאונה מיד לאחר התאונה או לאחר הבדיקות הרפואיות. חשוב שיהיה תיעוד לאירוע ע"י גורם מוסמך ותיעוד על כך במשטרה.
- הגשת תביעה לחברת הביטוח – כעת כשיש לכם את כל התיעוד והמסמכים הרלוונטיים, אתם מוזמנים להגיש אותם בתביעה נגד חברת הביטוח. אבל לפני כן הערה חשובה – מומלץ מאוד לשכור את שירותיו של עורך דין תאונות דרכים לקבלת יעוץ משפטי על מצבכם והאפשרויות העומדות בפניכם ויותר מכך, רצוי לתבוע את חברת הביטוח עם עורך דין תאונות דרכים.
מדוע חשוב לשכור עורך דין תאונות דרכים?
תביעה נגד חברת ביטוח פירושה תהליך בירוקרטי מול עורכי דין שמגנים על האינטרסים של חברת הביטוח. זאת הסיבה לשכור עורך דין תאונות דרכים מנוסה שיודע כיצד להתמודד מול עורכי הדין הללו.
כמו כן הוא יידע מתי הכי כדאי להגיש את התביעה שלכם (כבר עתה או רק בעתיד לאחר טיפולים נוספים) וגם יוכל לתבוע עבורכם תשלום תכוף לאחר תאונת דרכים (מקדמה על חשבון הפיצוי שיתקבל בתביעה) כדי לאפשר לכם תקציב מחייה לתקופה בה לא תעבדו ותיאלצו לשאת בנטל הטיפולים והבדיקות שלכם.
המאמר נכתב בשיתוף עם עו"ד לירן גודיס – עורך דין נזיקין בחיפה אשר מעניק ייצוג לנפגעים ובני משפחותיהם מול המוסד לביטוח לאומי, חברות הביטוח והפנסיה. עורך דין ביטוח לאומי יוכל לייצג את האינטרסים שלך ולהשמיע את קולך מול כלל הגורמים הרלוונטים.