מפיקים של אירועי חברה או אירועים עסקיים יודעים שהקייטרינג באירועים הללו חייב להיות ברמה הגבוהה ביותר ולספק מזון טעים ובכמויות שישביעו את הנוכחים. לכל אירוע חברה או אירוע עסקי יש מטרה שעומדת מאחוריו ולכן חשוב שהאורחים באירוע שלכם יהיו הכי מרוצים, ואין כל ספק שקייטרינג איכותי הוא המפתח לכך.
כל אירוע נמדד לפי הקייטרינג שמוגש בו. זה החוק הבלתי כתוב של מפיקי אירועים. לכולם חשובה המוסיקה ברקע, התקליטן, גימיקים שונים וכן הלאה. למרות כל זאת כולם מדברים או זוכרים בסוף את הקייטרינג שהוגש להם, איזה מנות היו, כמה מבחר הוצע להם, האם הוא היה טעים והאם הכמות הייתה מספקת.
קייטרינג לאירועים הוא אלמנט חשוב ביותר בכל אירוע, וכאשר מדובר על קייטרינג לאירועים עסקיים או אירועי חברה מדובר על ההבדל המרכזי בין אירוע מוצלח לכזה שפחות מוצלח ופוגע במטרת המארגנים. באירועים הללו יש תמיד מטרה כלשהי. לעתים זה כנס עסקי, ערב גיבוש, אירוע לגיוס עובדים חדשים וכן הלאה. האירוע חייב לעבור בהצלחה ואין בו יותר מדי אפקטים וגימיקים מעבר לאירוח, העברת המסר, המינגלינג ו… האוכל והשתייה שמוגשים לנוכחים. לכן החשיבות לכך גבוהה.
איזה קייטרינג מגישים באירועי חברה או אירועים עסקיים?
השאלה איזה קייטרינג מגישים באירוע עסקי היא קריטית. יש הבדל בין אירועים שונים הן מבחינת סוג המזון שמוגש בקייטרינג והן מבחינת ההיצע והכמויות השונות. חשוב להכיר את כל האפשרויות הקיימות כדי להיות יותר מכוונים למה הכי מתאים עבור האירוע שלכם.
- חלבי או בשרי – ראשית כל חשוב להחליט מראש אם מדובר על קונספט של קייטרינג בשרי או חלבי לאירוע. בישראל כמובן שלא משלבים בין השניים ולמרות שבמרבית אירועי החבר הנפוץ יותר קייטרינג חלבי, הרי שיש כיום טרנד של הזמנת מנות קייטרינג אסאדו למשל, שהוא על טהרת הבשרים בלבד, והרבה מהם… כל אירוע וקהל היעד המתאים לו.
- צמחוני או טבעוני – המשך ישיר לבשרי או חלבי הוא הבחירה בהוספה של מנות טבעוניות או צמחוניות לקהל היעד של האירוע. כיום הטרנד קייטרינג טבעוני לאירועים הולך ומתחזק ולכן לא משנה מה תפריט הקייטרינג המרכזי לאירוע שלכם, חובה לשלב מנות טבעוניות או לפחות צמחוניות כאופציה עבור מי שהדבר קריטי עבורם.
- הרמת כוסית או כנס – כמובן שיש הבדל גדול בין קייטרינג להרמת כוסית במשרד ובין קייטרינג לאירועי חברה גדולים כמו כנס מקצועי או חגיגות 10 שנים לחברה וכן הלאה. בהרמת כוסית יספיקו מנות קטנות שמתלוות להרמת הכוסית או כמה מנות של פינגר פודס ואילו באירועים גדולים מצפים לקייטרינג עם כמויות מזון ומגוון ברמה אחרת.
- סגנון הגשה – עניין חשוב נוסף בשכירת שירותי קייטרינג הוא האם מדובר על עמדות הגשה עצמית או דוכני מזון מסוגים שונים, או שמא מדובר גם על הגשה באמצעות צוות מלצרים, ברמנים וכדומה. יש להחליט מראש ולקחת הכול בחשבון.
אירועים עסקיים הם קרקע פורייה לשירותי קייטרינג מסוגים שונים ואם מתכננים נכון מקבלים אירוע עסקי שכולם זוכרים לטובה.
המאמר נכתב בשיתוף עם נדב קייטרינג לאירועים אשר מציעים שירותי קייטרינג לאירועים עסקיים בפריסה ארצית.