בחירת דומיין לעסק היא לא משימה כה פשוטה כיום. יש כבר מעל 100000 כתובות אתרים ישראליים שנרשמו עד כה והם מכסים כמעט כל אופציה קיימת בשמות גנריים או פופולאריים. לכן, מי שרוצים למצוא דומיין שמתאים עבורם, צריכים להתנהל בצורה חכמה כדי למצוא דומיין מתאים ואיכותי עבורם.
אחד המהלכים החשובים ביותר לכל בעל עסק הוא בניית אתר אינטרנט תחת שם מתחם (דומיין) רלוונטי ובהמשך פתיחה של דואר אלקטרוני עסקי תחת אותו דומיין. הבעיה היא שדומיינים רבים תפוסים כבר מזמן ואפילו כאלו שהם לא גנריים או בעלי משמעות לוקאלית כבר תפוסים במקרים רבים. בשל כל זאת רכישת דומיין לעסק לא פשוטה כפי שחושבים רבים.
איך בוחרים דומיין שיתאים לעסק?
על מנת לבחור דומיין מתאים עבורכם כדאי להתנהל בשלבים כדי למצוא את הטוב ביותר האפשרי עבורכם.
טיפים לבחירת דומיין לעסק שלך:
- הגודל לא קובע – דומיינים קצרים טובים יותר. קל יותר לזכור דומיין קצר מאשר ארוך ובטח אם יש בו אותיות שניתן לתרגם לאנגלית בכמה דרכים או מספרים (לא מומלץ בכל אופן). תחשבו על דומיינים מובילים בעולם: google, yahoo, tiktok, walla, ynet וכן הלאה. כולם קצרים וקליטים.
- סיומת ישראלית – יש כאלו שאוהבים להתהדר בסיומת אתר לועזית מסחרית כמו זאת של com, אבל זאת טעות כיום. יש לגוגל ואתרים מובילים אחרים התייחסות שונה לאתרים לוקליים וחלק ממה שהופך אתר למזוהה לוקאלית טוב יותר הוא הסיומת המקומית שלו. על כן כדאי לכם לרכוש רק דומיין עם סיומת il .
- פשוט וקל – אל תסבכו את כתובת האתר שלכם ותבחרו שם קליט בלי מספרים שמשולבים בו או אותיות בעייתיות. תנסו לכתוב מלאווח באנגלית למשל. עדיף לוותר ולחפש שם קליט יותר וללא בלבול באותיות באנגלית. אותו הדבר לגבי מקפים. אם לא חייבים תוותרו עליהם. אם אין ברירה וזאת האופציה הטובה ביותר מאלו שאפשריות אז זאת פשרה שניתן לחיות איתה.
- קשר ישיר – דומיין צריך להיות מחובר למהות העסק שלכם בצורה ברורה. אם אתם עורכי דין בחיפה אז כדאי שתבחרו דומיין תחת שם המשרד שלכם או עם שילוב של עריכת דין בשם. דוגמא לכך: co.il או RamiFrancoLawyer.co.il וכן הלאה. במקרה שגם זה תפוס תוכלו לבחור למשל: FrancoHaifaLawyer.co.il וכדומה. אולי לא קצר אבל מתחבר בקלות למהות.
- הכינו רשימה – השלב האחרון אחרי שהפנמתם את כל הטיפים הקודמים הוא הכנה של רשימה מהשם האידיאלי ביותר ועד השם הפחות אידיאלי. תכינו רשימה של לפחות 7-8 שמות דומיין אפשריים וסדרו אותם לפי החשיבות וההתאמה שלהם עבורכם. מכאן מתחילים עד שמוצאים את הראשון שפנוי לפי הסדר.
לסיכום, בישראל ישנם מספר רשמים מוסמכים אשר רשאים לבצע את תהליך הרישום על ידי איגוד האינטרנט הישראלי. העלות של דומיין בכל אחד מהם היא 60-80 ₪ לשנה ובתום השנה יש לחדש לשנה נוספת וכן הלאה.
המאמר נכתב בשיתוף עם Sweethome חברת אחסון אתרים מובילה עם ניסיון של יותר מ – 25 שנה בתחום. חברת Sweethome מציעה שירותי אחסון אחסון מתקדמים (שרתי VPS, שרתי דואר, קבצים וכדומה) על גבי תשתית מחשוב ענן בישראל,