בשנים האחרונות יש אלפי ישראלים שיוצאים מדי שנה לעבוד בחוץ לארץ, בעיקר בענפי ההיי טק אבל לא רק בהם. חלק מהישראלים יוצאים לרילוקיישן מהעבודה הנוכחית שלהם וחלק פשוט מוצאים מקום עבודה בחוץ לארץ שיכול להעניק להם תנאי עבודה טובים יותר. השאלה היא מה הזכויות של אותם ישראלים העובדים בחו"ל והנושא מורכב ממה שחושבים.
ישראלים רבים יותר מתמיד עוברים לעבוד בחוץ לארץ בשנים האחרונות. חלק גדול מהם עוברים לשם במסגרת רילוקיישן מהעבודה ואחרים בוחרים מקומות עבודה שיותר הולמים את הכישורים שלהם או שהשכר בהם גבוה יותר מאשר זה שהם יכולים להרוויח בארץ.
בין אם מדובר על מי שבחרו ברילוקיישן או מי שפשוט עוברים לחיות תקופה בחוץ לארץ, יש זכויות וחובות שחלים עליהם כישראלים אשר עובדים בחו"ל ולא בארץ. כל מדינה היא בעלת חוקים ותנאים שונים של העסקת עובדים, החל מגובה שכר המינימום או מספר ימי החופשה להם הם זכאים מדי שנה ועד עניינים מורכבים יותר כמו הפרשות לפנסיה, תנאים סוציאליים וכן הלאה.
לכן, מוטב לבדוק היטב את כל הנושאים הללו טרם מחליטים על מעבר לחו"ל בצורה עצמאית, פנייה אל עורך דין דיני עבודה או להיעזר במקום העבודה הנוכחי ולראות אם המהלך אכן משתלם וטוב עבורכם.
מספר נושאים שיש לברר מראש:
- דמי מחלה – נושא שמשתנה ממדינה למדינה. יש מי שמשלמים ימים אלו כחלק מהזכויות המוגדרות בהסכם עבודה מול העובד ובמקרים אחרים הימים הללו הם על פי החלטת המדינה בנושא זה. בארצות הברית לדוגמא, אין על המעסיק חובה לשלם ימי מחלה אלא אם הדבר מצוין בחוזה ההעסקה. באירלנד יש צורך בהצגת אישור רופא אחרי 3 ימי מחלה שאינם משולמים לעובד בכל מצב. בגרמניה יש תשלום ימי מחלה עד 6 שבועות בשנה. כל מדינה והתאנים שלה לעניין זה.
- שעות עבודה – כל מדינה קובעת את מכסת השעות השבועית המרבית. גרמניה או אירלנד לדוגמא מקציבות מכסה של 48 שעות שבועיות, בקנדה מדובר רק על 40 שעות ואילו באוסטרליה אלו הן 38 שעות שבועיות בלבד. מה לגבי השעות הנוספות? גם כאן יש הבדל בין המדינות ובגרמניה לדוגמא אין התייחסות לכך בחוק וכל מעסיק קובע את תעריף השעות הנוספות שלו .
- הפרשות פנסיה – בישראל יש חוק המחייב מעסיקים להפריש כספים לקרן הפנסיה של העובדים שלהם, אך בארצות הברית לעומת זאת אין חובה שכזאת כלפי המעסיק וכל מקרה לגופו על פי הסכם ההעסקה של העובד מול המעסיק. בסינגפור לדוגמא יש הפרשות שמחויבות בחוק אך הן נוגעות לתושבי קבע ולא לעובדים זמניים במקום וכן הלאה.
- ימי חופש – בישראל כולם יודעים שיש צבירת יום חופש אחד מדי חודש, אך המצב שונה במדינות אחרות. בגרמניה תהיו זכאים ל 4 שבועות של חופש במהלך השנה (ללא חגים), בארצות הברית אין חובה משפטית להעניק ימי חופשה לעובדים, אך לרוב הדבר מעוגן בתנאי ההעסקה של החברה או במסגרת הסכם עבודה אישי עם העובד. בקנדה השכנה מצפון יש זכות ל 14 יום של חופשה לאחר שהעובד צבר לפחות שנת עבודה אחת. כאמור, כל מדינה והחוקים שלה.
כפי שניתן להבין כדאי מאוד לברר מראש מה התנאים במדינה שתאם מתכננים לעבור לעבוד בה או שמקום העבודה שלכם מציע לכם לעבור לעבוד בה. במידה והם שומרים על זכויות סוציאליות שלכם בארץ גם בזמן העבודה שלכם שם או שיש לכם חוזה העסקה אישי עם מענה לכל הסוגיות שהעלינו, מצבכם טוב.
בכל מצד כדאי תמיד להתייעץ עם עורך דין דיני עבודה שיש לו ניסיון עם העסקת עובדים ישראלים מעבר לים כדי להבין לעומק לקראת מה אתם הולכים.
המאמר נכתב בשיתוף עם עו"ד מימון פאר – עורך דין דיני עבודה בעפולה אשר מעניק ייעוץ משפטי לעובדים או ייעוץ משפטי למעסיקים בהתאם לצורך המשפטי.