התקופה האחרונה איננה מבשרת טובות מבחינה פיננסית עם ריביות שעלו בצורה חדשה, יוקר מחייה שטרם היה כדוגמתו והוצאות מרקיעות שחקים על דיור. כל אלו דוחפים ישראלים רבים אל הקצה מבחינה כלכלית וניתן להבחין בעלייה של ממש במספר המשפחות שמתקשות לגמור את החודש. למרות זאת לא הכול שחור ואפשר בהתנהלות נכונה להסדיר חובות שנצברו ולראות את האור בקצה המנהרה.
תקופת הקורונה פגעה בצורה משמעותית במצב הכלכלי של ישראלים רבים ומיד לאחריה ניתן להבחין גם בעליות מחירים בכל מקום אפשרי – המשכנתא, הארנונה, החשמל, הדלק, המזון ועוד. המצב הזה הביא משפחות רבות להגיע למצב של קריסה כלכלית עם נושים ששולחים מכתבים מאיימים או מפעילים את הוצאה לפועל כדי לגבות את החובות אליהם.
יש מי שאינם מצליחים לעמוד בלחצים הללו וקורסים כלכלית ואף נפשית, מה שמוביל אותם לסיטואציה של פשיטת רגל של אדם פרטי, נורמטיבי שאיננו יכול עוד להחזיר את החובות שלו וכעת נקלע לסחרור של תביעות, מגבלות והליכים משפטיים ארוכים ולא פשוטים.
רגע. אפשר גם אחרת!
לפני שמגיעים למצב של שכירת שירותיו של עורך דין פשיטת רגל כדי שייצג אתכם מול הנושים ורשויות המשפט בישראל בהליך הקשה הזה, אפשר לבדוק עם עו"ד שכזה על דרכים אחרות לצאת מהמצב אליו נקלעתם.
בהנחה שאין מדובר בכוונת תחילה והמצב הפיננסי הקשה שלכם נוצר בתום לב, אפשר לנסות ולהגיע עם הנושים להליך קל יותר של הסדר חובות ולא הליך פשיטת רגל.
יש כמה שלבים בהליך של הסדר חובות לאדם פרטי:
- פניה לנושים בבקשה להגיע להסדר חוב.
- במידה ויש להם רצון לכך (ויש להם סיבות טובות לעשות זאת בד"כ. נסביר בהמשך…) מבקשים שכל ההליכים נגד החייב יעצרו עד לסיום הליך זה והגעה להסכמות.
- השלב הבא הוא זה בו החייב מסכים להחזיר חלק מהחוב שלו (לפי יכולתו הפיננסית) לנושים, כל אחד לפי חלקו ודרגת החשיבות שלו ואת שאר החוב יחזיר בתשלומים שיפרסו לאורך זמן, לעתים של עד 36 חודשים.
- במידה ויש הסכמה מצד הנושים לעשות זאת, הרי שההסכם נכנס לפועל עם התניות שונות כמובן, כדי להבטיח את החזר החוב מצד החייב וגם עם הגבלות שונות שיחולו עליו לאורך תקופת ההחזר (אי יציאה לחו"ל וכו').
במידה ויש הסכם והחייב משלם את כל החובות שלו כפי שסוכם על הנושים השונים לפי לוח הזמנים שנקבע, הוא יוכרז פטור מחובות כלשהם ויוכל לחזור לשגרת החיים הרגילה שלו ללא גיבנת של חובות על גבו.
מדוע הסדר חובות טוב גם לנושים?
בטח תשאלו את עצמכם מדוע שנושה יסכים לוותר על חלק גדול מהחוב אליו, להסכים להסדר חובות ארוך טווח ולא לגשת לבית המשפט בתביעה של פשיטת רגל מהחייב.
הסיבה לכך היא שהליך פשיטת רגל בבית המשפט הוא ארוך, מתיש וגם כן איננו מבטיח את החזר כל החוב או אפילו רובו לנושים השונים. כאשר יש הסכם הוגן מחוץ לכותלי בית המשפט ויש רצון של כל הצדדים לסיים את הסיטואציה הזאת כמה שיותר מהר ובמינימום הוצאות נוספות (עורכי דין, אגרות וכו') אז כולם יכולים להרוויח מכך, גם הנושים.
המאמר נכתב בשיתוף עם עו"ד יעל דינר – עורכת דין פשיטת רגל בעפולה אשר מעניק ייצוג וליווי משפטי בפריסה ארצית לחייבים פרטיים ועסקיים. אם אתם מחפשים עורך דין פשיטת רגל בחיפה או עורך דין פשיטת רגל בקריות – פנו עוד היום לקבלת ייעוץ ללא כל התחייבות!